Contact
 

BRTArchitecten

Koelmalaan 350

1812 PS  ALKMAAR

 

Postbus 415

1800 AK  ALKMAAR

 

T 072 5122420

info@brta.nl

© 2016 I AM creative

Prinses Maxima opent De Kluiverboom

February 1, 2012

Onder grote belangstelling heeft Prinses Maxima onze VMBO school De Kluiverboom op donderdag 9 februari geopend. De grote hoeveelheid aan onderlinge relaties en verbanden tussen de drie scholen en het door stedenbouw aangegeven langwerpige kavel leken in eerste instantie strijdig met elkaar te zijn, maar hebben geleid tot een bijzonder concept: De knikkerbaan. De hellingen in de knikkerbaan zorgen er voor dat de knikker zijn weg vindt en zorgen dus voor contact tussen de verschillende niveaus. Deze hellingbanen zijn vertaald in een split-level systeem van de vloeren, waarbij er veel zichtlijnen en relaties ontstaan en de scheiding tussen de verschillende verdiepingen wordt opgeheven. Het pand werd op passende wijze geopend.

 

 

 

Please reload