Contact
 

BRTArchitecten

Koelmalaan 350

1812 PS  ALKMAAR

 

Postbus 415

1800 AK  ALKMAAR

 

T 072 5122420

info@brta.nl

© 2016 I AM creative

Transformatie kantoor Kennemer Wonen

October 31, 2019

Aan de Rechte Hondsbosschelaan in Heiloo is het voormalig pand van het Clusius College getransformeerd tot het nieuwe kantoor van Kennemer Wonen en Stichting Landschap Noord-Holland. 

 

Het gebouw is energieneutraal gemaakt. Om dit te bereiken zijn de gevels aan de buitenzijde voorzien van triple beglazing en een isolatiepakket, bekleed met steenstrips en stucwerk. Een zeer energiezuinige installatie met een laagtemperatuursysteem, lucht-warmtepompen en 600 m2 PV panelen zorgen voor Energielabel A++++. 

 

 

 

 

Het gebouw, met een oppervlak van 2210 m2, dat een opzet heeft van lokalen rond een patio,  is door zijn diepte zeer geschikt voor het implementeren van het concept "Activiteit Gerelateerd Werken". De gebouwdiepte maakt het mogelijk om verschillende zones met verschillende werkplektypes te maken. De voormalige lokalen zijn met elkaar verbonden door muren deels te doorbreken. Zo ontstaat de noodzakelijke openheid om tot een goede flexibele werkomgeving te komen. De patio zorgt voor licht in het hart van het gebouw, maar vormt ook een obstakel. Daarom is deze overdekt met een glazen kap en vormt het lichte centrum van het gebouw. Hier ontmoet men elkaar, vinden korte overleggen en informele gesprekken plaats. Rond deze plaza zijn de werkplekken van beide organisaties gelegen. Met het sluiten van een enkele deur worden de organisaties van elkaar afgeschermd; hierdoor wordt krimp en groei in de toekomst vergemakkelijkt.

 

 

  

  

 

 

In samenwerking met: Ingenieursburo Linssen, Aannemersbedrijf Tervoort Egmond

 

 

 

 

 

 

Please reload