Contact
 

BRTArchitecten

Koelmalaan 350

1812 PS  ALKMAAR

 

Postbus 415

1800 AK  ALKMAAR

 

T 072 5122420

info@brta.nl

© 2016 I AM creative

Brede School Hippolytushoef

September 30, 2019

 

Een baken in het dorp, dat moet de Brede School Hippolytushoef (Surplus, Sarkon en kinderopvang Hollands Kroon) volgens het team gaan worden, met een natuurlijke uitstraling, waar kinderen zich in alle vrijheid kunnen ontwikkelen. De nieuwe school zal gebouwd worden op de huidige locatie van De Kei. Het bestaande gebouw is niet geschikt om modern onderwijs in te geven en zal voor een groot deel gesloopt worden.

 

 

 

Het frontgebouw van de huidige Kei vormt echter een karakteristiek gezicht naar de Elft en is in het voorstel  behouden. In het frontgebouw zullen met name de ondersteunende functies worden ondergebracht, zodat de lesruimten, die rond leerpleinen zullen worden georganiseerd op een optimale wijze in de nieuwbouw kunnen worden geplaatst. Deze nieuwbouw zal een eigentijdse uitstraling krijgen, maar zal ook aansluiting zoeken bij het bestaande gebouw. Regionale kenmerken worden verwerkt in de gevels.

 

 

De leerpleinen, waaromheen de lokalen gelegen zullen zijn, vormen de centrale ruimtes in het gebouw. Hier vinden lesactiviteiten plaats in verschillende groepssamenstellingen. De Escher-achtige centrale trap verbindt de verdiepingen op verschillende manieren met elkaar. Hierin zijn een tribune, een podium, toiletten en bergingen verwerkt, maar misschien nog wel belangrijker: hier kan worden ontdekt...
 

 

In samenwerking met: Adviesbureau Sijperda-Hardy BV, Berkhout Tros Bouwadviseurs BV, Kolom Bouwadvies

 

 

 

Please reload