top of page

Sporthal Dudok Arena Hilversum

De sporthal, een joint-venture van het Dudok College en de Gemeente Hilversum, is aan de zuidzijde van het schoolcomplex, het Dudok College, geprojecteerd. Het gebouw is geïnterpreteerd als zelfstandige opgave en ligt als autonoom volume in het nieuw vormgegeven, artificiële landschap. Samen met de school vormt de sporthal de wanden van een openbaar plein aan het spoor. In het toekomstbeeld van de gemeente ­­Hilversum is het plein een belangrijke functie toebedeeld wat betreft de ontsluiting (treinreizigers) van het omringende gebied.

Het hele sport programma is ondergebracht onder één compacte, dynamisch vormgegeven kap. Het gebouw is opgedeeld in een plint, welke de bewegingen rond het volume richting geeft én een kap, die de directe omgeving ruimtelijk structureert. Deze tweedeling heeft uitdrukking gekregen in de materialisatie van het gebouw. De plint bestaat uit een donkere steen, is zwaar en verbindt het gebouw letterlijk met de aarde. De kap, metaalkleurig en licht, wordt gekarakteriseerd door de horizontale, omtrekkende krachtige belijning.

bottom of page