Steunpunt Wegonderhoud

In 2005 heeft de Provincie Noord Holland aan BRTArchitecten de opdracht verstrekt om het Provinciaal Steunpunt voor Wegonderhoud in Hoofddorp te herstructureren. De bestaande opstallen voor strooiermaterieel en sneeuwploegen zijn sterk verouderd en de Provincie wil de bezetting op het steunpunt flink uitbreiden. De logistieke organisatie tijdens strooiacties (veel vrachtverkeer, meestal onder slechte weersomstandigheden) vormt de basis van het terrein- en het gebouwontwerp. In het nieuwe plan is het personeelsonderkomen centraal op het terrein gepositioneerd waardoor het verkeer gedwongen wordt rond het gebouw te rijden en daarmee een vooraf bepaalde routing af te leggen. Door de glooiende vormgeving van het terrein en de afgeronde vormen van het personeelsonderkomen en de opstallen wordt de dynamische beweging benadrukt. Het gebouw is bekleed met Kalzip en voorzien van een royale luifel waaronder de entrees zijn gelegen.

Contact
 

BRTArchitecten

Koelmalaan 350

1812 PS  ALKMAAR

T 072 5122420

info@brta.nl

  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social Icon

© 2020 I AM creative