top of page

Advocatenkantoor Schenkeveld

Het voormalig schoolgebouw (Rijks-HBS) werd in 1867 in eclectische stijl gebouwd naar ontwerp van de toenmalige gemeentearchitect Du Croix. In 1988 werd, door de huidige bewoner Schenkeveld Advocaten, besloten om over te gaan tot restauratie.

BRTArchitecten heeft een ontwerp gemaakt voor de facelift van het interieur. Door de glaspuien te verwijderen die rond het trappenhuis stonden, is de hal weer in oude luister hersteld. In de hal is een receptiebalie en wachtruimte gecreëerd met meubilair in Wengé en wit leer. De bibliotheek en het secretariaat hebben glasdeuren gekregen en hiertussen is, aan de halzijde, een grote boekenkast geplaatst waardoor het karakter van een advocatenkantoor wordt benadrukt.

Het kantoor kent vier gangzones. Per gangzone is één kleur gekozen. Deze kleur is vervolgens toegepast op één wand van elk in deze zone gelegen werkvertrekken. Hierdoor hebben deze ruimten meer beleving gekregen. Voor de achteringang is een hardglazen tochtportaal geplaatst die door zijn transparantie het karakter van het pand niet aantast.

bottom of page