top of page

ROC Friese Poort Sneek

BRTArchitecten is gevraagd om het interieur van de openbare gebieden in de nieuwbouw van het ROC Friese Poort in Sneek, vorm te geven. Het gebouw bestaat uit drie bouwdelen en een overkoepelende hal en huisvest de drie sectoren Techniek, Zorg & Welzijn en Economie. Voor elke sector is een eigen identiteit ontworpen.

Bij binnenkomst in de centrale hal zijn de entrees naar de verschillende sectoren duidelijk zichtbaar. Iedere sector is herkenbaar en kreeg een eigen materiaal afwerking, kleur en daarmee sfeer. Bij de toegang naar elke sector zijn open studieplekken gesitueerd die als ontmoeting-, leer- en overlegplekken fungeren. Om de identiteit te versterken hebben de wanden van de sanitaire kernen een omkleding die de belevingswereld van de deelnemers weergeeft. Zo kreeg o.a. de sector Economie een zakelijke omkleding van krijtstreepstof en de sector.

bottom of page