top of page

Uitbreiding Hoornse Vaart

Met de opening van het Van der Meij College in 2008 werden ook een tweetal sportzalen van het sportcomplex de Hoornse Vaart door het VMBO in gebruik genomen om een deel van het lesprogramma te huisvesten. Hiertoe werd het bestaande gebouw op een aantal punten aangepast en uitgebreid. Aan de voorzijde van het sportcomplex werd voor de scholieren een eigen entree gemaakt met een docentenkamer, een tweetal grote kleedkamers, een tweetal kleine kleedkamers en een bergruimte. Op de eerste verdieping werd een extra spiegelzaal met kleedkamers gecreëerd. Aan de achterzijde werd het complex uitgebreid met een kantine, kantoorruimtes en oefenruimtes.

De architectuur van de uitbreidingen past qua vormgeving bij de bestaande architectuur van de Hoornse Vaart maar onderscheid zich door een meer eigentijdse detaillering en door een eigenzinnige kleurstelling. De uitbreidingen zijn vormgegeven als 3-dimensionale, met stroken beklede, puzzelstukken die zich naadloos voegen naar het ritme en de verhoudingen van het bestaande gebouw. Vensteropeningen zijn grote uitsneden en puien zijn transparant en toegankelijk. Eventuele toekomstige uitbreidingen of aanpassingen kunnen worden vormgegeven op basis van dezelfde architectonische uitgangspunten waardoor het complex als één geheel herkenbaar blijft.

bottom of page