top of page

Villa Heiloo

In een wijk met woonbebouwing uit de jaren '60 is op een vrije kavel een villa ontworpen voor een gezin met drie kinderen. Om voldoende volume te creëren is er maximaal gebruik gemaakt van het toegestane bebouwbaar oppervlak; de contouren uit het bestemmingsplan vormen de basis voor de vorm van de villa.

De begane grond bestaat uit donkere baksteen vlakken en puien en wordt beëindigd door een stalen u-profiel . De grote glasvlakken zorgen voor veel contact met de strak aangelegde tuin. In de tuin van deze villa lopen de lijnen uit de gevel door, waardoor dit contact wordt versterkt. De verdieping vormt het domein van de kinderen. Om aansluiting te maken met de schaal van de omliggende bebouwing zijn de gevels van de verdieping met houten latten bekleed. Onder het huis is een grote kelder aangelegd.

bottom of page