top of page

Sporthal VMBO Oost Groningen

In de sporthal Lewenborgh zijn drie sportzalen voor de naastgelegen VMBO school ondergebracht. Naast deze gymzalen zijn de kleedkamers en de kantine van de FC Lewenborgh gelegen. De kantine bevindt zich op de verdieping en biedt een mooi zicht op de voetbalvelden. Door de compartimentering kunnen beide delen los van elkaar gebruikt worden. Leerlingen en voetballers hebben eigen entree. De entree van FC Lewenborgh is gelegen aan de zijde van de voetbalvelden.

De entree van de leerlingen bevindt zich aan de schoolzijde en is bereikbaar via een brug, die een veilige oversteek van de drukbereden fietspad waarborgt. De brug vormt letterlijk en figuurlijk een verbindend element tussen de school en de sporthal. De gevel van sporthal is om het gestapelde programma gevouwen waardoor het gebouw een dynamisch karakter heeft, passend bij het gebruik. Het gebouw heeft de bijnaam “de Walvis”.

bottom of page