top of page

Mc Donald's Best

In 1954 bezoekt Ray Kroc, verkoper van milkshakemachines, het hamburgerrestaurant van de broers McDonald in Californië. Hij is onder de indruk van de snelle service en hoge kwaliteit. Omdat hij het gevoel heeft dat dit nieuwe type restaurant veel mensen aanspreekt, sluit Ray Kroc een contract met de broers. Hij neemt daarmee het recht over om hun restaurantformule verder te ontwikkelen. Op 15 april 1955 opent Kroc zijn eerste McDonald’s restaurant in Des Plaines, Illinois. Dit restaurant in Des Plaines is herbouwd en doet nu dienst als museum.

Voor McDonald’s Nederland heeft BRTArchitecten het bestaande restaurant te Best geheel verbouwt en uitgebreid in de jaren ‘50 stijl van deze eerste franchisevestiging. Er is naar gestreefd, qua materiaalgebruik en detaillering, zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Voorbeelden hiervan zijn de metaalkleurige puien en de rood met witte keramische tegels op de gevels. Dit concept is eenmalig in Nederland toegepast.

bottom of page