top of page

Brede School Nieuwe Niedorp

Het huidige gemeentehuis van de gemeente Niedorp komt na het fuseren van de gemeente in Hollands Kroon leeg te staan en krijgt een nieuwe bestemming. Het gaat plaats bieden aan twee basisscholen met een aantal voorzieningen en zal een tweede leven starten als brede school Nieuwe Niedorp.

(gerenoveerde situatie)

(bestaande situatie)

Het bestaande gebouw bestaat uit drie bouwdelen die in verschillende periodes gebouwd zijn en ieder een eigen verschijningsvorm hebben. De positionering van de nieuwbouw, die een relatief klein onderdeel vormt van de opgave, is zo gekozen dat een zo compact mogelijk gebouw wordt gevormd. Een groot deel van de gevel van het gebouw is op dit moment ongeïsoleerd. De grootste ingreep die in de bestaande gebouwen gedaan wordt is het optimaliseren van de gevels.

Door de toepassing van de zwarte plankprofielen krijgt het gebouw een nieuwe verschijningsvorm, passend in het Noord-Hollandse landschap, en straalt een gemeenschappelijkheid uit. Terwijl de verschillende kleuren, zoals het lichtblauwe en de rode ‘luiken’ de scholen een eigen gezicht geven.

bottom of page