top of page

Hogeschool Inholland Alkmaar


De vernieuwing van het A-gebouw van de Hogeschool InHolland Alkmaar heeft als resultaat een duurzaam en efficiënt gebouw met een verbeterd ruimtegebruik. Blikvanger van het gebouw is het nieuwe glazen trappenhuis waarin over een lengte van 18 meter hangplanten een frisse en natuurlijke leer- en werkomgeving maken.

Alle ruimten zijn ontworpen vanuit het perspectief van de activiteiten die er plaatsvinden; ze worden ontmoetingsplekken, concentratieplekken en overlegplekken genoemd. Op elke verdieping bevindt zich een gevarieerd studielandschap waar hout en groen overheersen. Het aantal vaste werkplekken is teruggebracht. Deze besparing heeft een gunstige invloed gehad op het ruimtelijk effect de ruimtelijkheid. Deze ruimtelijkheid maakt het gebouw aantrekkelijker om in te verblijven en studenten kunnen er hun eigen plek vinden.

Op het dak van het gerenoveerde hoofdgebouw zijn technische installaties zoals de WKO-installatie en luchtbehandelingsinstallatie geplaatst. Hier liggen eveneens de meer dan 100 zonnepanelen. Een deel van het dak is voorzien van een sedumbedekking. Deze houdt water vast, werkt verkoelend en isolerend, daarnaast heeft een gunstige invloed op de afwatering.

bottom of page