top of page

RKBS De Hoeksteen naar volgende fase

Het ontwerp voor de RKBS De Hoeksteen (Agora Scholengroep) gaat een nieuwe fase in. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd.

De school is ontworpen rond een open centrale multifunctionele ruimte, de agora, waar omheen gelopen kan worden en waar de tribune en alle trappen op uitkomen. Deze centrale ruimte is zowel van de begane grond als van de verdieping goed zichtbaar en is de spil van het schoolleven, als een doorgaande ontwikkelingslijn langs alle klassen.

De noordzijde van de school heeft net als de zuidzijde twee entrees om een gescheiden toegang voor peuters, onder-, midden- en bovenbouw mogelijk te maken. Er zijn twee schoolpleinen, aan de noordzijde en aan de zuidzijde, voor de jongere en de oudere leerlingen.

In samenwerking met: Kieft Bouwmanagement, Adviesbureau Sijperda-Hardy BV, Berkhout Tros Bouwadviseurs BV

bottom of page