top of page

BRTA wint selectie Brede School Slootdorp

De Brede School Slootdorp voor Surplus en Kappio wordt een landelijk paviljoen; een overdekte open ruimte met leerpleinen, ontmoetingsruimte en leertuinen. Het idee achter de functionele organisatie van de school is dat de leerlingen en de leraren nooit de buitenruimte uit het oog verliezen en hier volop in verschillende lesvormen gebruik van kunnen maken.

Het voordeel van de openheid van de locatie is dat we een nieuwe invulling aan de buitenruimte kunnen gaan geven. De school komt zodoende echt in het groen te staan en kan een echte buitenschool worden: in een ideale wereld misschien alleen een dak met grote overstekken en een glazen pui. Rond het gebouw loopt een pad. Het pad leidt je langs verschillende tuinen naar de entree van de gymzaal en de school. Het gebouw heeft daarmee geen voor- of achterkant.

bottom of page