top of page

Public Library of the Year Award 2018

Bibliotheek School 7 in Den Helder heeft de Public Library of the Year Award 2018 gewonnen, een internationale prijs waarmee wereldwijd vernieuwende bibliotheken worden bekroond. Het ontwerp is van Van Veen Architecten en Marcel van der Veer (MARS interieurarchitecten). BRTArchitecten, in de rol van de BIM Centrale, verzorgde de engineering en het driedimensionale tekenwerk. Wij willen Evelien van Veen en Marcel van der Veer feliciteren met deze mooie prijs!

De herbestemming van de zevende gemeenteschool uit 1905 zorgde voor de naam School 7. De ontwerpers hebben de oude structuur van lokalen, gangen en toiletten intact gelaten en de bestaande detaillering geïntegreerd in de nieuwbouw. De hoek van de oudbouw is in het interieur opengebroken en een stalen goudkleurige constructie omkaderd de opening in deze bestaande gevel. Een monumentaal trappenhuis annex tribune vormt het hart van het gebouw. De bestaande kapconstructie en dakbeschot zijn in het zicht gelaten en gedeeltelijk door een nieuwe constructie versterkt.

bottom of page