top of page

Transformatie kantoor Kennemer Wonen

Aan de Rechte Hondsbosschelaan in Heiloo is het voormalig pand van het Clusius College getransformeerd tot het nieuwe kantoor van Kennemer Wonen en Stichting Landschap Noord-Holland.

Het gebouw is energieneutraal (ENG) gemaakt. Om dit te bereiken zijn de gevels aan de buitenzijde voorzien van triple beglazing en een isolatiepakket, bekleed met steenstrips en stucwerk. Een zeer energiezuinige installatie met een laagtemperatuursysteem, lucht-warmtepompen en 600 m2 PV panelen zorgen voor Energielabel A++++. Het gebouw heeft een BREAAM Excellentkwalificatie.

Het gebouw, dat een opzet heeft van lokalen rond een patio, is door zijn diepte zeer geschikt voor het implementeren van het concept "Activiteit Gerelateerd Werken". De gebouwdiepte maakt het mogelijk om verschillende zones met verschillende werkplektypes te maken. De voormalige lokalen zijn met elkaar verbonden door muren deels te doorbreken. Zo ontstaat de noodzakelijke openheid om tot een goede flexibele werkomgeving te komen. De patio zorgt voor licht in het hart van het gebouw, maar vormt ook een obstakel. Daarom is deze overdekt met een glazen kap en vormt het lichte centrum van het gebouw. Hier ontmoet men elkaar, vinden korte overleggen en informele gesprekken plaats. Rond deze plaza zijn de werkplekken van beide organisaties gelegen. Met het sluiten van een enkele deur worden de organisaties van elkaar afgeschermd; hierdoor wordt krimp en groei in de toekomst vergemakkelijkt.

In samenwerking met: Ingenieursburo Linssen, Aannemersbedrijf Tervoort Egmond

bottom of page