top of page

Huygens College Heerhugowaard

Het Noordhollandse landschap kenmerkt zich door haar verscheidenheid in kleur en textuur; van glooiende duinen van zand en helmgras tot kleurrijke bollenvelden en langgerekte dijken aan de horizon. Met dit frisse palet in het achterhoofd is de vervangende nieuwbouw van het Huygens College ontworpen.

Dit Design and Build project met Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft, inclusief twee gymzalen, een bruto vloeroppervlak van 7300 m2. Het was een initiatief van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland (SOVON) en de gemeente Heerhugowaard. De school, voor leerlingen van VWO, HAVO en VMBO, is transparant en overzichtelijk, met een dynamisch landschap in het interieur en een groen plein ervoor.

De geprefabriceerde gevelpanelen zijn dankzij de BGDD robottechniek zonder restafval geassembleerd en zodoende zijn ook de bouwtijd en de bouwkosten geoptimaliseerd. De toepassing van steenstrips in plaats van normale bakstenen zorgt voor een standaard geveldikte met steenwol i.p.v. kunststofisolatieplaten: steenwol is milieuvriendelijker, maar heeft meer dikte nodig.

In samenwerking met: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Installatiebureau Rutgers, Snip Elektrotechniek, Adviesbureau Sijperda & Hardy en Berkhout Tros Bouwadviseurs

Foto's: Fedde de Weert

bottom of page