top of page

Woningen Kloosterhof Angela Merici

Traditie behoud je niet door het bewaren van de as, maar door het aanhouden van het vuur. Met de heropening van de Kloosterhof Angela Merici wordt nieuw leven geblazen in een gebouw dat niet meer in originele vorm zijn belangrijke sociale rol kon vervullen. De zusters van de congregatie Ursulinen gaan nu samenwonen met de leden van de woongroep Feniks in het gebouw dat door de woningcorporatie Kennemer Wonen is gekocht en gerenoveerd tot 54 huurappartementen. In deze vorm blijft saamhorigheid, samenleving en samenwerking de spil binnen een uniek kloosterhof.

De nieuwe hoofdentree verbindt de openbare buitenruimte met een private buitenruimte, een patio, van waar de nevenentrees en de bergingen ontsloten worden. Deze opzet zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht leeftijd en beperkingen, een veilige en rustige rondgang door zowel het interieur als in het exterieur kan maken, precies zoals een claustrum, of klooster ooit bedoeld was.

In samenwerking met: Bouwbedrijf Bolten en Berkhout Tros Bouwadviseurs

bottom of page