top of page

Bouw 48 woningen Duin & Bosch

Langs de duinen op de voormalige locatie van De Clinghe op het terrein Duin & Bosch in Castricum komen in opdracht van Kennemer Wonen twee woongebouwen met 48 sociale doorzonappartementen. Het terrein kent een rijke geschiedenis als zorginstelling. De bouwstijl van de bestaande zorgpaviljoens en het bijbehorende administratiegebouw toonde veel verwantschap met de chaletstijl, een stijl die rond de eeuwwisseling vooral in villawijken grote populariteit genoot en geschikt werd bevonden in het door L.A. Springer ontworpen omliggende parklandschap.


De woongebouwen worden in de lijn van het originele ontwerp als paviljoens op de locatie gezet, waar voorheen Paviljoen IV De Clinghe stond, en zijn een interpretatie van de architectonische chaletstijl. In samenwerking met DS landschapsarchitecten is een natuurinclusief plan gemaakt, waarin niet alleen zoveel mogelijk waardevolle bomen behouden worden, maar ook ruimte wordt gemaakt voor flora en fauna door verticaal groen tegen de gevels en vleermuis- en vogelkasten als het nieuwe ornament aan het gebouw toe te voegen. In de sokkel krijgt het metselwerk groeven en gaten voor insekten en vlinders en in de nok van de kopgevel komt een uilenbord.


Foto: Tervoort Egmond

Zuidwestgevel nieuwbouw

Foto: Chaletstijl van het bestaande hoofdgebouw "Duin & Bosch"

Foto: Paviljoen IV De Clinghe op de locatie te Bakkum/CastricumIn samenwerking met: DS Landschapsarchitecten, Grootecobouw BV, Sijperda-Hardy BV, Constructiebureau Tentij B.V.

Uitvoering: Tervoort Egmond
Comments


bottom of page