top of page

Brede School Hippolytushoef

Een baken in het dorp, dat moet de Brede School Hippolytushoef (Surplus, Sarkon en kinderopvang Hollands Kroon) volgens het team zijn, met een natuurlijke uitstraling, waar kinderen zich in alle vrijheid kunnen ontwikkelen. De nieuwe school is gebouwd op de huidige locatie van De Kei. Het bestaande gebouw was niet geschikt om modern onderwijs in te geven en is voor een groot deel gesloopt.

Het frontgebouw van de huidige Kei vormt echter een karakteristiek gezicht naar de Elft en is in het voorstel behouden. In het frontgebouw zijn met name de ondersteunende functies ondergebracht, zodat de lesruimten, die rond de leerpleinen zijn georganiseerd op een optimale wijze in de nieuwbouw zijn geplaatst. Deze nieuwbouw heeft een eigentijdse uitstraling gekregen, en zoekt ook aansluiting bij het bestaande gebouw. Regionale kenmerken zijn verwerkt in de gevels.

De leerpleinen, waaromheen de lokalen gelegen zijn, vormen de centrale ruimtes in het gebouw. Hier vinden lesactiviteiten plaats in verschillende groepssamenstellingen. De Escher-achtige centrale trap verbindt de verdiepingen op meerdere manieren met elkaar. Hierin zijn een tribune, een podium, toiletten en bergingen verwerkt, maar misschien nog wel belangrijker: hier kan worden ontdekt...


In samenwerking met: Adviesbureau Sijperda-Hardy BV, Berkhout Tros Bouwadviseurs BV, Kolom Bouwadvies, De Geus Bouw BV

Comments


bottom of page