top of page

Kindcentrum Het Anker Enkhuizen

Op 14 oktober 2017 verwoest een brand een groot deel van het schoolgebouw op de locatie Flosbeugel in Enkhuizen. De buitenschoolse opvang van Berend Botje in het naastgelegen gebouwdeel wordt beschadigd maar kan blijven behouden.

De officiële opening van het nieuwe kindcentrum Het Anker vond plaats op 26 augustus 2021. Het Anker is ingericht op de gedeelde pedagogische visie van kinderopvang en basisonderwijs en is een samenwerking tussen Stichting Present, Kinderopvang Berend Botje en de gemeente Enkhuizen.

Het ontwerp van het kindcentrum gaat uit van een volledige integratie van de nieuwe school en de bestaande kinderopvang om de beoogde samenwerking ook tot uitdrukking te laten komen in het gebouw. De nieuwbouw omarmt de bestaande bouw, legt alle groepen en functies in één lijn, en neemt een gedeelte van de bestaande materialisatie over. Op de grens van de aansluiting van de bestaande kinderopvang van één bouwlaag met het nieuwbouwdeel bestaande uit twee bouwlagen, is een dakterras om buiten les te geven. Op de begane grond hebben de lokalen elk een eigen leertuin.


In het gebouw lopen de voorzieningen in elkaar over, maar desgewenst kunnen ruimtes worden afgeschermd zodat daar specifieke taken of activiteiten uitgevoerd kunnen worden. De onderstaande video geeft een goed beeld van het interieur.


In opdracht van: Stichting Present


In samenwerking met: LindHorst huisvestingsadviseurs, Sijperda-Hardy BV, Berkhout Tros Bouwadviseurs BV, Aannemingsbedrijf Wit Wognum

bottom of page