top of page

Raad Kinderbescherming Alkmaar

De Raad voor de Kinderbescherming te Alkmaar is reeds 20 jaar gevestigd aan de Kennemerstraatweg te Alkmaar. De huisvesting, een rigoureus verbouwde monumentale villa met een in de jaren tachtig gerealiseerde uitbreiding in de tuin, voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen van de Raad voor de Kinderbescherming.

De gebouwstructuur was ‘hokkerig’ en gesloten en de bruto-netto verhoudingen zeer ongunstig. In de nieuwe situatie is het karakter van de monumentale villa hersteld en is de bakstenen uitbreiding in de tuin grotendeels vervangen door een transparante kantooromgeving waarin lucht, licht en de beleving van de omgeving een centrale rol spelen. De werkruimtes zijn gesitueerd rondom royale patio’s waarbij de tuinmuren de visuele begrenzing vormen.

bottom of page