top of page

Ouder-Kind Centrum Amsterdam

In Amsterdam-Noord wordt een gebouw ontworpen voor het Ouder-Kind-Centrum, waarin onder andere de GGD, SAG , het stadsdeel en een verloskundige praktijk zullen worden ondergebracht. Belangrijk voor de verschillende gebruikers van het pand is dat de eigen identiteit behouden blijft binnen het OKC.

Vanuit de centraal geplaatste ontvangstbalie is zicht op de wachtruimten, ook op de verdieping, van de verschillende participanten. Het bestaande pand, dat dateert uit de jaren 50 wordt intern verbouw, terwijl het nieuwe deel open en uitnodigend is en daarmee het laagdrempelige karakter van de instelling verbeeldt. In de nieuwbouw worden de lijnen uit het bestaande pand voortgezet, terwijl er in materialisatie wordt afgeweken. Zo wordt een samenhangend gebouw ontworpen, terwijl het bestaande gebouw, waarvoor een gemeentelijk monumentenstatus is aangevraagd, gerespecteerd blijft.

bottom of page