Woningbedrijf Velsen

January 1, 2006

Het front-office van het Woningbedrijf Velsen is gevestigd op een prominente hoek van twee straten in IJmuiden. De laagdrempeligheid en het openbare (transparante) karakter waren de ontwerpuitgangspunten voor de ingrijpende verbouwing van een voormalige meubelzaak. Door de bestaande begane grond te strippen tot op de constructie en te voorzien van een nieuwe transparante gevel heeft het filiaal haar eigen hedendaagse identiteit verworven.

 

 

De nieuwe gevel staat in sterk contrast met de jaren vijftig gebouwen van de wijk. Naast het frontoffice waar huurders terecht kunnen met vragen, zijn er in het pand een aantal kantoorruimtes opgenomen.

In detaillering en kleurgebruik in het interieur heeft het nautische thema, dat past bij de traditie van IJmuiden, een belangrijke rol gespeeld.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Contact
 

BRTArchitecten

Koelmalaan 350

1812 PS  ALKMAAR

T 072 5122420

info@brta.nl

  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social Icon

© 2020 I AM creative