Contact
 

BRTArchitecten

Koelmalaan 350

1812 PS  ALKMAAR

 

Postbus 415

1800 AK  ALKMAAR

 

T 072 5122420

info@brta.nl

© 2016 I AM creative

NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden

December 24, 2017

De uitbreidende nieuwbouw van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden bestaat uit ±3500m² over drie verdiepingen en behelst één centraal entreegebied om herkenbaarheid en logistieke helderheid te verschaffen. Deze centrale boulevard heeft een multifunctioneel karakter: er is ruimte gecreëerd voor een kennisplein, experience centers en leerbedrijven. 

 

De luifel van de uitbreiding, die samen met de verticale groene gevel een verwelkomend gebaar maakt naar buitenruimte, loopt vanzelfsprekend door in de witte gevelelementen van de aanliggende bestaande bebouwing. Met dit krachtige architectonische gebaar schikt de bestaande bebouwing zich naar de centrale ontvangstfunctie van de nieuwbouw.

 

 

Het interieur rond de centrale trap is open en licht. De beeldbepalende greenwalls en daklichten zorgen voor een goed binnenklimaat: licht en lucht worden gefilterd en het geluid geabsorbeerd. De vochthuishouding in het gebouw (sterk van invloed op de behaaglijkheid van het binnenklimaat) wordt hiermee ook op natuurlijke wijze gereguleerd. Het interieur heeft de Gold Leaf gewonnen in de categorie Interior Landscaping uitgereikt door EILO (European Interior Landscaping Organisation).

 

Het stimuleren van ontmoetingen, het samenbrengen van studenten en docenten, vindt plaats rond de 30 m. lange supersecretaire. Er mag geklommen, gezeten, gelegen en gebouwd worden; als een levensgrote blokkendoos kunnen de kubusvormige elementen verschoven en gestapeld worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload